Parket schuren en onderhoud

Parket schuren

Een houten vloer is leverbaar in verschillende varianten. Om u duidelijk te maken wat de verschillen tussen deze varianten zijn hebben wij hieronder een overzicht gemaakt. Met enkele voor- en nadelen wordt het hierdoor eenvoudiger een keuze te maken.

Parket schuren, de werkwijze

1. Stofvrij schuren

Uw parket schuren kan alleen als de gehele vloer leeg is. Om te beginnen schuren we de vloer met schuurpapier ‘korrel 40’. Dit is een grof papier waarmee uw vloer ‘kaal’ wordt. Daarna schuren we de vloer met een fijner schuurpapier voor een glad oppervlak. Na het fijn schuren polijsten we het gehele oppervlak voor een egaal schuurbeeld.

2. Zuiveren

Na het schuren van uw parketvloer is het belangrijk om de vloer te zuiveren. Ondanks dat wij uw vloer stofvrij schuren blijven er altijd nog overblijfselen over. Wij reinigen de parketvloer grondig zodat de behandeling naderhand beter slaagt.

3. Behandelen

Na het schuren en zuiveren van uw parketvloer behandelen wij deze met olie of lak.

Behandelen met olie

Met olie is het mogelijk om uw vloer te tinten. Na behandeling met olie kan uw vloer zowel lichter als donkerder worden. U kiest natuurlijk zelf vooraf de kleur. De houtstructuur van uw vloer blijft behouden. Ook heeft vloer een matte uitstraling. De oliebehandeling is de meest gekozen behandelingsvariant.

Behandelen met lak

Een parketvloer wordt onderhoudsvrijer en krasbestendiger na een behandeling met lak. De vloer wordt egaal en behoudt de oorspronkelijke kleur. Na het aanbrengen van grondlak worden twee lagen lak aangebracht. Het behandelen met lak is wat duurder dan het behandelen met olie. De vloer op deze foto is behandeld met lak.

Om een goed advies uit te kunnen brengen voor het behandelen van uw parketvloer komen wij graag langs. Het maken van een afspraak kan altijd op korte termijn. Neem contact met ons op voor informatie of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Heeft u advies nodig over vloeren?

 Vraag het onze experts gratis, we helpen u graag.

× Waar kunnen we u mee helpen?